2nd time FIFA BALLON D'OR

2nd time FIFA BALLON D'OR
Herbalife congratulates Cristiano Ronaldo; 2nd time winner of FIFA BALLON D'OR *fueled by Herbalife!

Bantuan Diperlukan?Tanya Saya Bagaimana!!

Name:
Email Address:
Phone Number
Address
How can I help you? Turun Berat
Tambah Berat
Tenaga Bersukan
Pendapatan Sampingan/Sepenuh Masa

Put a website form like this on your site.

Wednesday, September 3, 2014

#1 Cabaran 30 Hari Blogger: 5 Fakta Tentang Diri Saya


Bismillah..dah lama tak blogwalking..dan masih bertatih-tatih lagi dalam dunia blog ni.
Memandangkan ini blog kedua saya jadi sukalah nak join supaya dapat lebih banyak kenalan.
Dunia blogging ni best sebenarnya..tapi kekangan masa dan urusan pekerjaan serta perniagaan banyak menghalang..suka je mengarang panjang2 tapi update kat wechat lah, instagram lah, FB lah..hehe

Jadi untuk tugasan pertama saya perlu sertakan satu gambar saya dan 5 fakta tentang diri saya yang anda perlu tahu..



Taken on 070914



5 perkara tentang saya:

Basic: lahir: 27 Februari 1990, kuala lipis, pahang. Belajar Diploma Analisis Pelaburan UiTM Dungun dan Segamat 2008-2012. Pekerjaan sekarang: Kerani Saham Jabatan Operasi Derivatif. & separuh masa Jurulatih Peribadi Herbalife

Business minded. Dulu saya seorang yang gemuk dan mempunyai antibodi lemah, dari kecik sakit je keje, badan pun lemah je..sampai givup nak hidup! gila. Tapi sebab saya jumpa satu produk best dan datang event self development dia yang best setiap minggu, saya dah tak nak give up hidup..saya sudah menanam impian besaaaar sangat! Saya nak jadi kaya dan berjaya! Event favorite saya adalah Seminar Latihan Kejayaan dan Seminar Dr Azizan OSman untuk pembangunan diri dan perniagaan. setiap bulan saya wajibkan diri hadir sekurang-kurangnya 1 program!September adalah bulan terakhir saya bekerja di firma saham. Sudah cukup sudah~ cukup sampai di sini saja! ~daripada hati terseksa lebih baik kupergi saja~ hehe..bukan lah resign sebab stress ngan environment sini tapi sebab nak bangunkan perniagaan sendiri di kampung. Satu produk sendiri, dan satu Kelab Nutrisi &Fitness Studio Herbalife! yeaaah


Cat Lover. Ni updated info.hehe..sebab banyak sangat blog sy terjah diorang cakap pasal kecintaan pada kucing. saya sangat suka kucing. masa kecik2 bela, tapi end up kena buang kucing2 tu sebab saya ada asma..setiap bulan masuk emergencu room, so demi nak protect nyawa saya, macam2 cara keluarga saya buat supaya saya tak dekat dengan meow.. cdey..Tapi sekarang sy da sembuh 100%!!so looking forward suatu hari nanti nak bela kucing! Sekarang ni peluk2 dulu kucing orang, dan terjah2 dlu page Kaki Motong Fan Club, Kucing&Anjing Jalanan, Dunia Kucing dan OhMeow Serta join satu group kucing American ape tah namanya..kat sana ramai orang jual kucing comey! so nanti kita beli ye..tunggu den ngumpul2 duit dulu


Baby lover. Saya suka budak! terutama bayi2. Dan kerana saya punya 10 anak sedara dari 3 bulan -6 tahun, maka saya sangat enjoy menyayangi dan bermain dengan mereka..ingat lagi masa kerja kedai makan lepas spm, kalau ada parents datang bawak baby je mesti sy mintak dukung ke, mintak kiss ke, sampai kalau saya tak perasan ada pelanggan bawak baby bos siap bagitaukan !haha. Nak share gambar sayang2ku-

sulung.tengah emo sebab abah dah takde umah nak beraya.
galak macamla kawan2 abah tu kawan2 dia.haha

beloved of all. paling beriman dan menyejukkan hati sejak baby.hehee

nombor tiga selepas dua di atas.




mereka berempat anak2 abg no 2. !AlQassam kami.hehe



latest! anak 1st  my very own sis. and its a girl!and mereka dah tunggu lama..Alhamdulillah..

Anak abng no 3, Harriz Al Harraz. Macam gegel~










1 comment:

Rosmiza Ali said...

Salam perkenalan Adilah.. Terima kasih sudi singgah & follow blog saya.. ^^,
Rosmiza Ali Official Blog™

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONTHLY SHAH ALAM FIT CHALLENGE

MONTHLY SHAH ALAM FIT CHALLENGE
PM 01123772476 untuk sebarang persoalan